eng

eng

eng


Novosadska Jesen
Zabavna učionica
Priručnik za preživljavanje u prirodi
Zeleni adresar
Novosadsko prolece
Kategorije
Arhiva vesti
Savet dana
Vremenska Prognoza

Otvoren poziv za edukativni program za mlade ‘Stopama prvih botaničara’

Plakat Botanicari3

  • Pozivamo vas da se prijavite na edukativno-istraživački program „Stopama prvih botaničara” u organizaciji Pokreta gorana Novog Sada. Program se sastoji iz tri vikend obuke u „Ekološkom centru Radulovački”, u Sremskim Karlovcima, u sledećim terminima:

– 27-28.08.                                    – 03-04.09.                                   -10-11.09. Procitaj ceo clanak »

Održani prvi edukativni izleti u novosadskim parkovima

1094U utorak, 12. aprila 2016. godine, održani se prvi edukativni programi u novosadskim parkovima, koje je vodila druga generacija obučenih Eko edukatora, a učesnici programa su bila dva razreda učenika Tehničke škole “Mileva Marić Ajnštajn”:

u 10.00 h – edukativni program „Limenka za Limanski park“ u Limanskom parku

u 12.00 h – edukativni program „Postani Eko Vitez“ u Dunavskom parku
Procitaj ceo clanak »

Prijavite se za letnji „Goranski eko-kamp“

flajer2-page-002U toku je prijavljivanje za letnji eko-kamp koje organizuje Pokret gorana Novog Sada. Goranski eko-kampovi su sedmodnevna druženja dece i mladih u prirodi, koji polaznicima pružaju mogućnost sticanja novih znanja i veština, uzbudljive izazove i nova prijateljstva. Ovo leto možeš provesti u društvu svojih vršnjaka na zanimljiv način, istražujući Dunav i Frušku goru, vozeći se biciklom i brodom, spavajući u energetski efikasnoj zgradi sa obnovljivim izvorima energije i šatoru pod zvezdanim nebom. Proveri svoju snalažljivost, probudi timski i takmičarski duh, otkrij svoje talente i ispolji svoju kreativnost uz podršku stručnih lica koji vode računa o bezbednosti  dece. Procitaj ceo clanak »

CVETNE PIJACE – prolećni ciklus

saksijeNakon uspešno realizovane manifestacije 26. „Novosadsko proleće“, Pokret gorana Novog Sada želi da se svim Novosađanima/kama i posetiocima Novog Sada zahvali na podršci koju su pružili ovoj tradicionalnoj manifestaciji, VELIKO HVALA.
Uskoro počinje prolećni ciklus Cvetnih pijaca, koje Pokret gorana Novog Sada organizuje već trinaestu godinu sa ciljem da svi Novosađani/ke i posetioci Novog Sada na jednom mestu pronađu sve što im je potrebno za uređenje njihovih vrtova, balkona i domova. Cvetne pijace se održavaju petkom i subotom na platou ispred SPC „Vojvodina“. Organizovanjem Cvetnih pijaca pružamo priliku za prolećnu nabavku cveća i savete o njihovoj nezi!

Planirani termini održavanja Cvetnih pijaca za proleće 2016. godine su:

I „Cvetna pijaca“ – 08 – 09.04.2016.
II „Cvetna pijaca“ – 15 – 16.04. 2016.
III „Cvetna pijaca“ – 22 – 23.04.2016.
IV „Cvetna pijaca“ – 06 – 07.05.2016.
V „Cvetna pijaca“ – 13 – 14.05.2016.
VI „Cvetna pijaca“ – 20 – 21.05.2016. godine.

Informacije oko prijavljivanja za Cvetne pijace se mogu dobiti na e-mail: manifestacije@pokretgorana.org.rs ili na naše brojeve telefona 021/451 788 ili 021/523 865.

Završeno 26.„Novosadsko proleće“

5934Tradicionalna ekološka i turistička manifestacija „Novosadsko proleće“ je završena u subotu, 19. marta 2016. godine i po mišljenju organizatora i posetilaca izložbe, ovo je bila jedna od najposećenijih manifestacija do sada. 

Manifestacija se održala na prvom spratu SPC „Vojvodina”, ulaz je bio slobodan, svakog dana od 08 do 20, subotom do 15 časova. Svojom funkcionalnošću, SPC „Vojvodina” se dokazao kao zanimljiv prostor za održavanje ovakve manifestacije i kao dobar domaćin, a veliki broj sala i tehnička opremljenost, su garantovale predstavljanje po najvišim standardima. Procitaj ceo clanak »

Kontakt
Kontakt
Pronađi nas:
Opstanak knjiga
Priručnik za preživljavanje u prirodi
Animirani spotovi
Kako povećati energetsku efikasnost

 


 

Kako Kompostirati

Kako da posadiš drvo


Kako smanjiti otpad