eng

eng

eng


Novosadska Jesen
Zabavna učionica
Priručnik za preživljavanje u prirodi
Zeleni adresar
Novosadsko prolece
Kategorije
Arhiva vesti
Savet dana
Vremenska Prognoza

13.“Novosadska jesen“

Od 18. do 22. oktobra ove godine, održaće se 13. Novosadska jesen – jedna od najvećih ekoloških, privrednih i turističkih manifestacija u našoj zemlji, koju organizuje Pokret gorana Novog Sada. Manifestaciju podržava Republika Srbija – Ministarstvo poljoprivrede i zaštite životne sredine i Grad Novi Sad – Gradska uprava za zaštitu životne sredine i Gradska uprava za privredu.

Procitaj ceo clanak »

OBUKA ZA EKO EDUKATORE

zelena strana grada cirZavršena je napredna obuka za Eko edukatore „Zelena strana grada“, koja je održana 16 – 18. septembra 2016. godine u Novom Sadu. Cilj obuke je unapređenje znanja i veština 20 mladih koji već imaju određen nivo znanja i iskustva ili su u prethodne dve godine osnaživani i praktično osposobljeni da vode edukativne programe upoznavanja novosadskih parkova na mladima zanimljiv način.

2133

Obuka je učesnicima omogućila da unaprede znanja i veštine iz sledećih oblasti:
• Prirodne i kulturne vrednosti 5 parkova Novog Sada
• Vođenje grupe mladih i metoda rada sa mladima
• Timskog rada
• Tehnike animacije u turizmu,
i da praktično primene stečena znanja i iskustva kroz kreiranje i realizaciju edukativnih programa pod nazivom „Upoznaj zelenu stranu Novog Sada“ u 5 parkova Novog Sada u kojima će voditi grupe mladih (studenata Univerziteta u Novom Sadu).

dsc_0456

1991

 

 

 

 

Obuka je realizovana u okviru projekta „Upoznaj zelenu stranu Novog Sada“ sa ciljem da se obogate i unaprede programi neformalnog obrazovanja za mlade potrebnih za aktivno uključivanje mladih u društvo, zapošljavanje i dalje obrazovanje, kroz kvalitetne programe neformalnog obrazovanja i omladinskog rada koji prate potrebe mladih. Već treću godinu zaredom projekte „Zelena strana grada“ podržava Grad Novi Sad – Gradska uprava za sport i omladinu u okviru kao deo realizacije Lokalnog akcionog plana politike za mlade, a realizuje Pokret gorana Novog Sada uz stručnu pomoć JKP „Gradsko zelenilo“ i u saradnji sa Turističkom organizacijom Grada Novog Sada.

Napredna obuka za Eko edukatore „Zelena strana grada“

zelena strana grada cir

 

Pokret gorana Novog Sada organizuje naprednu obuku za Eko edukatore „Zelena strana grada“, od 16. septembra do 18. septembra 2016. godine u Novom Sadu, sa ciljem unapređenja kompetencija 20 mladih koji već imaju određen nivo znanja i iskustva ili su i prethodne dve godine osnaživani i praktično osposobljeni da vode edukativne programe upoznavanja novosadskih parkova na mladima prijemčiv način.

Obuka se realizuje u okviru projekta „Upoznaj zelenu stranu Novog Sada“ sa ciljem da se obogate i unaprede programi neformalnog obrazovanja za mlade potrebnih za aktivno uključivanje mladih u društvo, zapošljavanje i dalje obrazovanje, kroz kvalitetne programe neformalnog obrazovanja i omladinskog rada koji prate potrebe mladih. Već treću godinu zaredom projekte „Zelena strana grada“ podržava Grad Novi Sad – Gradska uprava za sport i omladinu, a realizuje Pokret gorana Novog Sada uz stručnu pomoć JKP „Gradsko zelenilo“ i u saradnji sa Turističkom organizacijom Grada Novog Sada.

Na naprednu obuku „Zelena strana grada“ mogu da se prijave mlade osobe od 18 do 30 godina koji žive/borave na teritoriji Grada Novog Sada i zainteresovani su da steknu znanja i veštine potrebne da vode i animiraju grupe mladih (prvenstveno srednjoškolce i studente), koji organizovano posećuju parkove Novog Sada i koji ispunjavaju bar jedan od sledećih uslova:
• imaju određena znanja o novosadskim parkovima
• prošli su osnovnu obuku za Eko edukatore u protekle dve godine
• licencirani su turistički vodiči kod Ministarstva turizma.
Obuka će učesnicima omogućiti da unaprede znanja i veštine iz sledećih oblasti:
• Prirodne i kulturne vrednosti 5 parkova Novog Sada
• Vođenje grupe mladih i metode rada sa mladima
• Timskog rada
• Tehnike animacije u turizmu,
i da praktično primene stečena znanja i iskustva kroz kreiranje i realizaciju edukativnih progama pod nazivom „Upoznaj zelenu stranu Novog Sada“ u 5 parkova Novog Sada u kojima će voditi grupe mladih (studenata Univerziteta u Novom Sadu).

Rok za prijavu je 11. septembar 2016. godine, a formular za prijavu se može skinuti sa linka: Obuka za eko edukatore – aplikacioni formular. Obuka je celodnevna i obavezno je prisustvo sva tri dana.
Svi učesnici će nakon selekcije dobiti detaljan plan obuke, a tokom trajanja obuke učesnicima je obezbeđen ručak i osveženje, a nakon obuke svi učesnici će dobiti i sertifikat.

Za sve dodatne informacije, kontaktirajte Tamaru Anđelović (060/0361 867) ili Dušicu Milenković (060/0160-902) ili na adresu office@pokretgorana.org.rs

Jesenji ciklus Cvetnih pijaca

Cvetne-pijace-jesen-2016---plakat

 

Približava nam se i septembar i đaci uskoro kreću u školu, a sa dolaskom septembra i počinje i jesenji ciklus Cvetnih pijaca. Ovo je trinaesta godina kako Pokret gorana Novog Sada organizuje Cvetne pijace, sa ciljem da svi Novosađani/ke i posetioci Novog Sada na jednom mestu pronađu sve što im je potrebno za uređenje njihovih vrtova, balkona i domova.

I ovog puta, planiramo da Cvetne pijace imaju nekoliko izložbenih celina – izložbu cveća i sadnica, izložbu meda i zdravstveno-bezbedne hrane i izložbu starih i umetničkih zanata.

 

Planirani termini održavanja „Cvetnih pijaca” za jesen 2016. godine su:

I „Cvetna pijaca“ – 16 – 17.09.2016.

II „Cvetna pijaca“ – 23 – 24.09. 2016.

III „Cvetna pijaca“ – 30.09 – 01.10.2016.

IV „Cvetna pijaca“ – 07 – 08.10.2016. godine.

 

I ove godine ćemo se potruditi da građani i građanke na jednom mestu po povoljnim cenama nađu veliki izbor cveća, sadnica i opreme za hortukulturu, kao i zdravstveno-bezbedne hrane, meda i poneki ukras koji će krasiti domove posetilaca cvetnih pijaca.

Sve informacije u vezi sa „Cvetnim pijacama“ se mogu dobiti na 451-788 ili putem e-mail adrese: manifestacije@pokretgorana.org.rs

Otvoren poziv za edukativni program za mlade ‘Stopama prvih botaničara’

Plakat Botanicari3

  • Pozivamo vas da se prijavite na edukativno-istraživački program „Stopama prvih botaničara” u organizaciji Pokreta gorana Novog Sada. Program se sastoji iz tri vikend obuke u „Ekološkom centru Radulovački”, u Sremskim Karlovcima, u sledećim terminima:

– 27-28.08.                                    – 03-04.09.                                   -10-11.09. Procitaj ceo clanak »

Kontakt
Kontakt
Pronađi nas:
Opstanak knjiga
Priručnik za preživljavanje u prirodi
Animirani spotovi
Kako povećati energetsku efikasnost

 


 

Kako Kompostirati

Kako da posadiš drvo


Kako smanjiti otpad