eng

eng

eng


Zabavna učionica
Priručnik za preživljavanje u prirodi
Zeleni adresar
Novosadsko prolece
Kategorije
Arhiva vesti
Savet dana
Vremenska Prognoza

Uspešno realizovan kamp za najmlađe

logoletoukarlovcima

Završen je 6. po redu kamp „Leto u Karlovcima“ Pokreta gorana. Na kampu je učestvovao 21 polaznik iz 11 novosadskih osnovnih škola, uzrasta 10 – 11 godina, uz podršku Grada Novog Sada – Gradske uprave za obrazovanje.

Sremske Karlovce i bogatu prirodnu baštinu okoline, deca su upoznavala kroz interaktivna predavanja, metodama ambijentalnog učenja, muzičkim, likovnim i kreativnim radionicama.

Boraveći u prirodi upoznali su živi i neživi svet oko sebe, međusobne odnose u prirodi i upoznavali lepote i raznovrsnost prirode svim čulima. Kamp je uključivao svakodnevne izlete na Stražilovo, u Dvorsku baštu, na Vidikovac, kao i posetu kulturnih znamenitosti Sremskih Karlovaca. Posetili su Muzej pčelarstva, Muzej šibica, imali kulinarsku radionicu u radnji za izradu kuglofa. Takmičili su se na sportskim terenima, igrali igre bez granica i išli u potragu za skrivenim blagom.

Svi učesnici su poželeli da i sledeće godine dođu na kamp i ponovo prožive ovo lepo iskustvo zajedno sa
svojim drugarima.

   DSC_0830                         DSC_0636

Poziv za učesnike – kamp ‘Stopama Andreasa Volnija’

Stopama Andreasa Volnija

 

Imaš između 15 i 20 godina?

Obožavaš  biologiju?

Voliš bilјke?

Želiš da upoznaš jedan od najstarijih herbara na svetu?

Želiš da se zabaviš, družiš i da leto provedeš na zanimlјiv način sa vršnjacima?

Onda je kamp ‘Stopama Andreasa Volnija’ pravi izbor za tebe!

Procitaj ceo clanak »

Istraživačko-edukativni kamp „Stopama Andreasa Volnija“ će se održati od 12. do 18. jula 2015. godine u „Ekološkom centru Radulovački“, Mitropolota Stratimirovića 5, u Sremskim Karlovcima.

Cilј edukativno-istraživačkog kampa je edukacija mladih za samostalan naučni i terenski rad na polјu botanike. Na kampu će 15 mladih proći kroz sve faze botaniziranja, terenskog rada, prikuplјanja, determinacije i  pripreme bilјnog materijala, pravljenje elektronskog herbarijuma. Takođe će posetiti herbar na Prirodno-matematičkom fakultetu, izložbu u Pokrajinskom zavodu za zaštitu prirode, sve to uz druženje  i zabavu.

Poziv je otvoren za sve mlade, uzrasta od 15 do 20 godina, koji boravište na teritoriji opština u Vojvodini.

 Popunjenu prijavu  pošalji do 5. jula na adresu office@pokretgorana.org.rs

Kotizacija za kamp iznosi 5.000 dinara po učesniku, a na kampu su vam pokriveni  troškovi boravka, ishrane, predavanja i radionica.

*U slučaju odobravanja dodatnih donacija za realizaciju kampa, kotizacija će iznosti 1.000 dinara          (što ćemo definitivno znati do 01.07.2015.)

Više informacija na:

office@pokretgorana.org.rs

ili na brojeve. 060/0523-865

021/881-027

DSC_2161 IMG_8156

 

Eko-kamp „Letnja pustolovina“

11050736_1584597741818751_1566955133875325585_nU toku su prijave za eko-kamp LETNJA PUSTOLOVINA, koji se održavaju u Sremskim Karlovcima.

Termini održavanja:

20 – 26. juna – za uzrast dece 10-11 godina

26. juna  – 2. jula –  za uzrast dece 12 – 13 godina

12 – 18. jula – za uzrast dece 12 – 13 godina

Grad Novi Sad – Uprava za obrazovanje je obezbedila subvencije za učešće jednog učenika 3. razreda i dva učenika 5. ili 6. razreda.

Više informacija na telefone: 021/451-788 i 523-865 , ili na 060/0451788 ili nam pišite na office@pokretgorana.org.rs

 

Doživi Letnju pustolovinu!

ISPRAVKA-FLAJERA-2_001 ISPRAVKA-FLAJERA-2_002

 

Uspešno završeno 25. „Novosadsko proleće“

Tradicionalna ekološka i turistička manifestacija „Novosadsko proleće“ je završena u subotu, 21. marta 2015. godine i po mišljenju organizatora i posetilaca izložbe, ovo je bila jedna od najposećenijih manifestacija do sada. Na izložbama je nastupilo 220 izlagača sa područja cele Srbije. Održana su tri stručna predavanja i osam ekoloških radionica, jedna dečija predstava i četiri muzička nastupa.

8109

8708

 

 

 

8311-PPredavanja su držali stručnjaci sa Poljoprivrednog fakulteta u Novom Sadu – dr Ksenije Hiel i Aleksandar Kurjakov, MSc, sa Biološkog fakulteta u Beogradu – prof. dr Slobodan Jovanović, PMF – Departmana za biologiju i ekologiju – Milica Rat, MSc i mol.biolog Jovana Plavša, nastavnice iz OŠ „Žarko Zrenjanin“ iz Novog Sada Nada Purtić i Ljiljana Jovanović  i Ljiljana Rackov iz Udruženja homeopata Hahnemann.

Procitaj ceo clanak »

Radionicama „Zeleni gradovi“ prisustvovali su predškolci iz tri novosadska vrtića „Dunavski cvet“, „Suncokret“ i „Каlimerо“ iz PU „Radosno detinjstvo“, a radionicu je vodila Ljiljana Jovanović iz Pokreta gorana Novog Sada.

Na radionicama iz oblasti Urbane ekologije učestvovali su učenici starijih razreda OŠ „Petefi Šandor“, OŠ „Dušan Radović“, OŠ „Jovan Jovanovič Zmaj“ i OŠ „Žarko Zrenjanin“, a predavači su bili asistenti sa PMF – Departmana za biologiju i ekologiju – Boris Radak (lišajevi), Miloš Ilić (mahovine), Aleksandar Bajić (ribe) i Tamara Jurca (vodeni ekosistemi).

 

 

 

 

Pronađi nas:
Opstanak knjiga
Priručnik za preživljavanje u prirodi
Animirani spotovi
Kako povećati energetsku efikasnost

 


 

Kako Kompostirati

Kako da posadiš drvo


Kako smanjiti otpad