eng

eng

eng


Novosadska Jesen
Zabavna učionica
Priručnik za preživljavanje u prirodi
Zeleni adresar
Novosadsko prolece
Kategorije
Arhiva vesti
Savet dana
Vremenska Prognoza

Prijavite se za Goranski eko-kamp

kampovi zajedno1kampovi zajedno2

Održani prvi edukativni izleti u novosadskim parkovima

U utorak, 12. aprila 2016. godine, održani se prvi edukativni programi u novosadskim parkovima, koje je vodila druga generacija obučenih Eko edukatora, a učesnici programa su bila dva razreda učenika Tehničke škole “Mileva Marić Ajnštajn”:

u 10.00 h – edukativni program „Limenka za Limanski park“ u Limanskom parku

u 12.00 h – edukativni program „Postani Eko Vitez“ u Dunavskom parku

Nakon održane obuke za Eko edukatore u okviru projekta „Zelena strana grada“ u decembru 2015. godine, odštampan je Priručnik za eko edukatore „Zelena strana grada“ u kome su detaljno opisani novosadski parkovi, uz atraktivne načine i metode za upoznavanje sa njihovim karakteristikama, mape sa ucrtanim znamenitostima i rutama za obilazak zelene strane grada.

0951

1068

Projekat je podržao Grad Novi Sad – Gradska uprava za sport i omladinu u sklopu realizacije Lokalnog akcionog plana politike za mlade Grada Novog Sada za 2015. godinu, a realizovan je uz stručnu pomoć JKP „Gradsko zelenilo“ Novi Sad i Turističke organizacije Grada Novog Sada.

0995

 

1094

 

 

 

 

Cilj projekta „Zelena strana grada“ bio je da se unaprede i obogate programi neformalnog obrazovanja za mlade koji podstiču širenje znanja i informacija o zelenilu Novog Sada. U okviru projekta je održan dvodnevni trening seminar za „Eko edukatoresa programom interaktivnih radionica neformalnog obrazovanja i omladinskog rada i tom prilikom je obučeno 15 zainteresovanih polaznika – uglavnom studenata turizma, pejzažne arhitekture, biologije, ekologije i pedagogije. Mladi su pomoću metoda prilagođenih ciljnoj grupi osnaženi da postanu  eko edukatori  – te će novostečena znanja i veštine imati prilike da praktično primene u radu sa grupama novosadskih srednjoškolaca, koje će upoznati sa novosadskim parkovima, zelenim oazama za sve stanovnike i posetioce Novog Sada.

Prijavite se za letnji „Goranski eko-kamp“

U toku je prijavljivanje za letnje eko-kampove koje organizuje Pokret gorana Novog Sada za različite uzraste dece.

Goranski eko-kampovi su sedmodnevna druženja dece i mladih u prirodi, koji polaznicima pružaju mogućnost sticanja novih znanja i veština, uzbudljive izazove i nova prijateljstva.

Ovo leto možeš provesti u društvu svojih vršnjaka na zanimljiv način, istražujući Dunav i Frušku goru, vozeći se biciklom i brodom, spavajući u energetski efikasnoj zgradi sa obnovljivim izvorima energije i šatoru pod zvezdanim nebom. Proveri svoju snalažljivost, probudi timski i takmičarski duh, otkrij svoje talente i ispolji svoju kreativnost uz podršku stručnih lica koji vode računa o bezbednosti  dece.

U zavisnosti od uzrasta i interesovanja polaznika, pripremili smo nekoliko različitih kampova.

Procitaj ceo clanak »

CVETNE PIJACE – prolećni ciklus

saksijeNakon uspešno realizovane manifestacije 26. „Novosadsko proleće“, Pokret gorana Novog Sada želi da se svim Novosađanima/kama i posetiocima Novog Sada zahvali na podršci koju su pružili ovoj tradicionalnoj manifestaciji, VELIKO HVALA.
Uskoro počinje prolećni ciklus Cvetnih pijaca, koje Pokret gorana Novog Sada organizuje već trinaestu godinu sa ciljem da svi Novosađani/ke i posetioci Novog Sada na jednom mestu pronađu sve što im je potrebno za uređenje njihovih vrtova, balkona i domova. Cvetne pijace se održavaju petkom i subotom na platou ispred SPC „Vojvodina“. Organizovanjem Cvetnih pijaca pružamo priliku za prolećnu nabavku cveća i savete o njihovoj nezi!

Planirani termini održavanja Cvetnih pijaca za proleće 2016. godine su:

I „Cvetna pijaca“ – 08 – 09.04.2016.
II „Cvetna pijaca“ – 15 – 16.04. 2016.
III „Cvetna pijaca“ – 22 – 23.04.2016.
IV „Cvetna pijaca“ – 06 – 07.05.2016.
V „Cvetna pijaca“ – 13 – 14.05.2016.
VI „Cvetna pijaca“ – 20 – 21.05.2016. godine.

Informacije oko prijavljivanja za Cvetne pijace se mogu dobiti na e-mail: manifestacije@pokretgorana.org.rs ili na naše brojeve telefona 021/451 788 ili 021/523 865.

Završeno 26.„Novosadsko proleće“

Tradicionalna ekološka i turistička manifestacija „Novosadsko proleće“ je završena u subotu, 19. marta 2016. godine i po mišljenju organizatora i posetilaca izložbe, ovo je bila jedna od najposećenijih manifestacija do sada. 

Manifestacija se održala na prvom spratu SPC „Vojvodina”, ulaz je bio slobodan, svakog dana od 08 do 20, subotom do 15 časova. Svojom funkcionalnošću, SPC „Vojvodina” se dokazao kao zanimljiv prostor za održavanje ovakve manifestacije i kao dobar domaćin, a veliki broj sala i tehnička opremljenost, garantuju predstavljanje po najvišim standardima.

26. „Novosadsko proleće“ je i ovog puta imalo 3 izložbene celine:
1. izložbu cveća, sadnica i opreme za hortikulturu,
2. izložbu meda i zdravstveno-bezbedne hrane,
3. izložbu suvenira i proizvoda starih i umetničkih zanata.

Možemo istaći da je ovog „Novosadskog proleća“ bila najveća poseta, po našim procenama i očekujemo da će se nadmaštiti cifra u broju posetilaca i preko 70.000. Tokom manifestacije smo organizovali najveći broj radionica za decu i mlade, ukupno 24 radionice u Eko kutku i svakog dana na štandu Pokreta gorana je održan i veliki broj kreativnih radionica za najmlađe posetioce. Ono što je bilo novo na „Novosadskom proleću“ su bile organizovane šetnje kroz samo „Novosadsko proleće“ uz pratnju vodiča-volontera koji su grupama dece pokazivale zanimljive štandove sa neobičnim ekponatima.

5146

545259435537

5934

Kontakt
Kontakt
Pronađi nas:
Opstanak knjiga
Priručnik za preživljavanje u prirodi
Animirani spotovi
Kako povećati energetsku efikasnost

 


 

Kako Kompostirati

Kako da posadiš drvo


Kako smanjiti otpad