eng

eng

eng


Kampovi
Kampovi
Zelena strana grada
Zelena strana grada
Zabavna učionica
Priručnik za preživljavanje u prirodi
Zeleni adresar
Novosadsko prolece
Kategorije
Arhiva vesti
Savet dana
Vremenska Prognoza

Author Archive

Okitimo jelku sa busenom!

U subotu, 23. decembra na prvom spratu SPENSa, napravili smo ukrase od ukrasnog papira, drvenih štapića, vunice i šišarki za kičenje jelke sa busenom.
Družili smo se i uživali u prazničnoj atmosferi i naučili da napravimo originalne i zanimljive ukrase od različitih materijala koje smo poneli kući da ukrasimo svoju jelku.

Novogodišnji aranžmani za poneti

U susret božićnim i novogodišnjim praznicima, učili smo kako da sami n
apravimo svečani aranžman i ukrasimo svoj dom za praznike. U subotu, 16.decembra na 1. spratu SPENSa uz inženjerku Jasnu Atanacković smo savladali prve korake aranžiranja.
Od vrbovih i četinarskih grančica, traka i novogodišnjih kugli, svaki Goroljub je napravio i poneo svojoj kući po jedan venčić za dekoraciju doma i
stoni aranžman.

Hajde da se skućimo!

Na prethodnim radionicama smo upoznali ptice stanarice, napravili im hranilice, a sada je došao red da im izgradimo KUĆICE. Uz malo truda i veštine, svako je napravio po jednu kućicu za ptice od praznog tetrapaka, malo vate, drvenog štapića, kanapa i suvog lišća. Kućice smo poneli sa sobom da ih okačimo na drvo u svom dvorištu.

Pratićemo koje ptice su se skućile u njima!

 

Radionice organizuje Pokret gorana N. Sada uz podršku Sportskog i poslovnog centra „Vojvodina“.

 

 

Goranski višeboj na Spensu

 

Goroljubi su rešili mnoštvo interesantnih zadataka na Goranskom višeboju u subotu, 2. decembra, od 10.30 do 12 časova, na SPENSu. Lepo su se zabavljali dok su odmeravali snage u GORANSKOM VIŠEBOJU i na kraju dobili lepe nagrade.

Višeboj će se nastaviti neke druge subote, takođe ispred kancelarije Pokreta gorana Novog Sada na prvom spratu SPENSa.

 

 

Čija to njuška u lišću šuška?

 

Jedanaesta po redu radionica u okviru programa „Sasvim prirodna subota“ nosila je naziv „Čija to njuška u lišću šuška?“, a održana je u subotu 25.11.2017. godine u Futoškom parku.

Cilj je bio upoznavanje parka kroz čulo vida, sluha i pre svega dodira; otkrivanje koje životinje naseljavaju park, kako žive i čime se hrane; usvajanje pojma lanac ishrane; izrada figurica životinja parka od sakupljenog prirodnog jesenjeg materijala (list, kora, cvet, plod…)

 

 

 

 

Kontakt
Kontakt
Pronađi nas:
Opstanak knjiga
Priručnik za preživljavanje u prirodi
Animirani spotovi
Kako povećati energetsku efikasnost

 


 

Kako Kompostirati

Kako da posadiš drvo


Kako smanjiti otpad