eng

eng

eng


Kampovi
Kampovi
Zelena strana grada
Zelena strana grada
Zabavna učionica
Priručnik za preživljavanje u prirodi
Zeleni adresar
Novosadsko prolece
Kategorije
Arhiva vesti
Savet dana
Vremenska Prognoza

Author Archive

Drugari,

Pokret gorana Novog Sada poziva svoje Goroljube i njihove roditelje na zajedničko druženje u subotu, 18. novembra u 10.30 u „Ekološkom centru Radulovački“ u Sremskim Karlovcima,  Mitropolita Stratimirovića 5 .

Upoznaćemo zelene stanovnike Karlovaca, otkriti tajnu Katinog kuglofa i napraviti neobičan suvenir…

Čekamo vas!

Prijavite se Tamari na 060/0523-865

ili na e-mail: office@pokretgorana.org.rs!

Jesenji karneval u Dunavskom parku

Mi volimo jesen, a vi?

U subotu, 11.11. u pola jedanaest u Dunavskom parku, Goroljubi su organizovali Jesenji karneval. Slavili smo jesenje tople boje, ukusne plodove i čarobne mirise…

Našli smo se kod čika Đurinog spomenika u 10.30h i igrali igricu „Koji sam ja plod?“, igru „Top 10“ (deset sigurnih znakova da je došla jesen), u šetnji parkom smo sakupili listove, plodove i grančice, od kojih smo posle pravili maske, krunice, narukvice i lančiće. Nakon svečanog defilea, napravili smo selfić u parku i pozdravili se do sledeće subote…

Pravljenje hranilica za ptice stanarice

Osmi sastanak Goroljuba je održan u Limanskom parku, u subotu 04.11.2017. od 10:30h do 12:00h. S obzirom da se bliži zima, pripremali smo hranilice za ptice stanarice.

Hranilice su deca pravila od ploda narandže punjenog žitaricama – prosom, ovsom, kukuruzom i suncokretom. Svaki učesnik je svoju hranilicu poneo kući da je postavi drvo u blizini svoje kuće.

 

Program 14. „Novosadske jeseni“ – „Jesen botanike“

 

NS jesen – ceo program (link za PDF verziju)

 

 

 

Lisnata subota u Dunavskom parku

U subotu, 21. oktobra imali smo  veselu ekološku  radionicu za decu u okviru programa Pokreta gorana Novog Sada  „Sasvim prirodna subota“. Ovoga puta smo istraživali boje i oblike jesenjeg lišća Dunavskog parka, družili se pod saletlom i uživali u prirodi.  Ivana i Miloš dočekali su nas na ulazu sa bul. Mihajla Pupina, kod Đurinog spomenika, upoznali sa Dunavskim parkom, jezerom, različitim vrstama biljaka koje tamo rastu, a onda smo od sakupljenih listova i plodova napravili šumu na papiru.  Vidimo se sledeće subote u 10.30h na 1. spratu Spensa! 

 

Kontakt
Kontakt
Pronađi nas:
Opstanak knjiga
Priručnik za preživljavanje u prirodi
Animirani spotovi
Kako povećati energetsku efikasnost

 


 

Kako Kompostirati

Kako da posadiš drvo


Kako smanjiti otpad