eng

eng

eng


Kampovi
Kampovi
Zelena strana grada
Zelena strana grada
Zabavna učionica
Priručnik za preživljavanje u prirodi
Zeleni adresar
Novosadsko prolece
Kategorije
Arhiva vesti
Savet dana
Vremenska Prognoza

Objavljeno

Prolećne cvetne manifestacije – Cvetne pijace

Uskoro počinje prolećni ciklus Cvetnih pijaca, koje Pokret gorana Novog Sada organizuje već četrnaestu godinu sa ciljem da svi Novosađani/ke i posetioci Novog Sada na jednom mestu pronađu sve što im je potrebno za uređenje njihovih vrtova, balkona i domova. Cvetne pijace se održavaju petkom i subotom na platou ispred SPC „Vojvodina“.
I ovog puta, Cvetne pijace će imati nekoliko izložbenih celina – izložbu cveća i sadnica, izložbu meda i zdravstveno-bezbedne hrane i izložbu starih i umetničkih zanata.

Planirani termini održavanja Cvetnih pijaca za proleće 2017. godine su:
I „Cvetna pijaca“ – 07 – 08. april
II „Cvetna pijaca“ – 21 – 22. april
III „Cvetna pijaca“ – 28 – 29. april
IV „Cvetna pijaca“ – 05 – 06. maj
V „Cvetna pijaca“ – 12 – 13. maj
VI „Cvetna pijaca“ – 19 – 20. maj 2017. godine.

Cilj naših manifestacija je takođe i ekološka edukacija građana svih uzrasta kroz razne akcije i radionice koje su deo programa manifestacija.
I ove godine ćemo se potruditi da građani i građanke na jednom mestu po povoljnim cenama nađu veliki izbor cveća, sadnica i opreme za hortukulturu, kao i zdrave hrane, meda i poneki ukras koji će krasiti domove posetilaca cvetnih pijaca.

Jesenji ciklus Cvetnih pijaca

Cvetne-pijace-jesen-2016---plakat

 

Približava nam se i septembar i đaci uskoro kreću u školu, a sa dolaskom septembra i počinje i jesenji ciklus Cvetnih pijaca. Ovo je trinaesta godina kako Pokret gorana Novog Sada organizuje Cvetne pijace, sa ciljem da svi Novosađani/ke i posetioci Novog Sada na jednom mestu pronađu sve što im je potrebno za uređenje njihovih vrtova, balkona i domova.

I ovog puta, planiramo da Cvetne pijace imaju nekoliko izložbenih celina – izložbu cveća i sadnica, izložbu meda i zdravstveno-bezbedne hrane i izložbu starih i umetničkih zanata.

 

Planirani termini održavanja „Cvetnih pijaca” za jesen 2016. godine su:

I „Cvetna pijaca“ – 16 – 17.09.2016.

II „Cvetna pijaca“ – 23 – 24.09. 2016.

III „Cvetna pijaca“ – 30.09 – 01.10.2016.

IV „Cvetna pijaca“ – 07 – 08.10.2016. godine.

 

I ove godine ćemo se potruditi da građani i građanke na jednom mestu po povoljnim cenama nađu veliki izbor cveća, sadnica i opreme za hortukulturu, kao i zdravstveno-bezbedne hrane, meda i poneki ukras koji će krasiti domove posetilaca cvetnih pijaca.

Sve informacije u vezi sa „Cvetnim pijacama“ se mogu dobiti na 451-788 ili putem e-mail adrese: manifestacije@pokretgorana.org.rs

Цветни викенд 25-26. април 2014.

 

6090   Друга пролећна Цветна пијаца ће се одржавати 25. и 26. априла, од 8.00 до 20.00 часова у организацији Покрета горана Новог Сада. Овог пута, Цветна пијаца ће имати две изложбене целине – изложбу цвећа и садница и изложбу меда и здравствено-безбедне хране.

   На другој овогодишњој Цветној пијаци”, на платоу СПЕНСа, своје производе ће грађанима и посетиоцима Новог Сада представити око 82 произвођача цвећа и садница и 15 произвођача меда и здравствно-безбедне хране из органске пољопривреде.

Наредну  Цветну пијацу” планирамо да организујемо 09. и 10. маја 2014. године.

Добродошли!!!

Пролећне „Цветне пијаце“

saksijeОвог пролећа Покрет горана Новог Сада планира одржавање Цветних пијаца на великом платоу СПЦ „Војводина“ поред стадиона у следећим терминима (уколико то временске прилике буду дозвољавале и уколико се пријави довољан број излагача):

–          04 – 05. април,

–          25 – 26. април,

–          09 – 10. мај,

–          16 – 17. мај 2014.  

Изложба је продајног карактера, а за посетиоце је улаз слободан.

У прилогу се налази пријавни формулар:

 

PRIJAVA ZA CVETNE PIJACE – net

Radionica „Priča o vodi“

Na jesenjoj “Cvetnoj pijaci” koja je bila 11.-12. oktobra 2013. godine se održala radionica”Priča o vodi” za naše najmlađe posetioce manifestacije, a koju je podržala Gradska uprava za zaštitu životne sredine.

Kako je 2013. godina proglašena godinom voda i ekološke radionice za decu su osmišljene na tu temu. Naši mladi učesnici radionice su bili učenici petog razreda OŠ ”Duško Radović”. Voditelji radionice, stručna saradnica Pokreta gorana Novog Sada, Sonja Konjović, master ekolog i koordinatorka edukativnih aktivnosti Pokreta gorana Novog Sada, Jelena Radojčić, dipl. turizmolog su zajedno sa učesnicima ispričale priču o vodi – o njenom značaju, gde i kako je svakodnevno koristimo, kako voda doprinosi očuvanju zdravlja, koliko vode mi trošimo i kako možemo da pomognemo planeti čuvajući vodu i racionalno je koristeći. Da bi učesnici shvatili odakle nam voda i zašto je važno da je svi zajedno čuvamo, korišćen je slikovit materijal o dobrim i lošim primerima korišćenja vode. U drugom delu radionice, svako dete je od Pokreta gorana Novog Sada dobilo na poklon brošuru “50 saveta za uštedu vode u domaćinstvu”.

1381486502866

1381486558200

Kontakt
Kontakt
Pronađi nas:
Opstanak knjiga
Priručnik za preživljavanje u prirodi
Animirani spotovi
Kako povećati energetsku efikasnost

 


 

Kako Kompostirati

Kako da posadiš drvo


Kako smanjiti otpad