eng

eng

eng


Kampovi
Kampovi
Zelena strana grada
Zelena strana grada
Zabavna učionica
Priručnik za preživljavanje u prirodi
Zeleni adresar
Novosadsko prolece
Kategorije
Arhiva vesti
Savet dana
Vremenska Prognoza

Objavljeno

Održan 20. Goranski eko-kamp

Od 2. do 8. jula u Sremskim Karlovcima 20 dece iz cele Srbije je uživalo u raznovrsnim sadržajima Goranskog eko-kampa koji je organizovao Pokret gorana Novog Sada. Svakodnevno su polaznici kampa uživali u prirodi, kulturi i istoriji Sremskih Karlovaca. Bili su na vidikovcu, upoznali centar grada, upoznali

Zavičajnu kuću podunavskih Švaba, Kapelu mira, vinariju Dulka i umetnički atelje Đorđa Lazića.  Posetili su značajna područja prirodna kao što su Fruška gora, Koviljsko-petrovaradinski rit, Dunav i Dvorska bašta i tamo upoznali insekte, ptice i biljni svet koji postoji. Učestvovali su u izradi bio-bašte, pravljenju medenjaka, vožnji brodom, penjanju na veštačku stenu, spuštanju zip-lajnom, u ovladavnju tehnikama preživljavanja i pripremi hrane u prirodi.

Goranski Eko Kampovi

GEK Prijava i saglasnost

 

Prijavite se za letnji „Goranski eko-kamp“

flajer2-page-002U toku je prijavljivanje za letnji eko-kamp koje organizuje Pokret gorana Novog Sada. Goranski eko-kampovi su sedmodnevna druženja dece i mladih u prirodi, koji polaznicima pružaju mogućnost sticanja novih znanja i veština, uzbudljive izazove i nova prijateljstva. Ovo leto možeš provesti u društvu svojih vršnjaka na zanimljiv način, istražujući Dunav i Frušku goru, vozeći se biciklom i brodom, spavajući u energetski efikasnoj zgradi sa obnovljivim izvorima energije i šatoru pod zvezdanim nebom. Proveri svoju snalažljivost, probudi timski i takmičarski duh, otkrij svoje talente i ispolji svoju kreativnost uz podršku stručnih lica koji vode računa o bezbednosti  dece. Procitajte celu vest »

Nakon Goranskog eko-kampa „Letnja pustolovina 2015“

DSC_0623Goranski Eko-kamp „Letnja pustolovina 2015“ održan je u dve smene i to od 26.06. do 02.07. i od 12. do 18.07.2015. godine u Sremskim Karlovcima u Ekološkom centru Radulovački.

Ovaj kamp se održava tradicionalno već 17 godina i na njemu u najvećem broju učestvuju deca iz novosadskih osnovnih škola, ali i iz drugih mesta u Srbiji, uzrasta 12-13 godina. Podršku je i ove godine pružio Grad Novi Sad – Gradska uprava za obrazovanje i Gradska uprava za zaštitu životne sredine.

Polaznici kampa su tokom boravka na kampu, kroz igrice upoznavanja i saradnje, prošetali centrom Sremskih Karlovaca, posetili Vidikovac i obišli zanimljive lokacije u Sr. Karlovcima koje najlepše predstavljaju kulturnu i istorijsku vrednost ovog mesta. Učestvovali su u zanimljivim radionicama u Dvorskoj bašti, upoznali svet insekata i upoznali živi svet Dunava, biljne zajednice šuma i livada na Stražilovu. Ovladali su zanimljivim veštinama – naučili da pecaju, da se penju na veštačku stenu, da prave medenjake, da spreče i ugase požar i pruže prvu pomoć povređenom.

Naročitu pažnju je privukao dan proveden na Dunavu i na plaži na ostrvu, kao i dan u Eko-kampu na Stražilovu, gde je održana radionica upoznavanja veština preživljavanja i snalaženja u prirodi, kao i osnove genetike koje se prikazuju u samoj prirodi tako da polaznici mogu imati i praktičan primer. U popodnevnim satima družili su sa Vitezovima od Fruške gore koji su kroz igru i pokazne veštine decu učili o istoriji i borbama koje su vitezovi praktikovali.

DSC_0765

DSC_0732

Realizovan Edukativno-istraživački kamp „Stopama Andreasa Volnija“

 

Wolny 2015

Od 13. do 19. jula 2015. godine realizovan je Edukativno-istraživački kamp „Stopama Andreasa Volnija“,  u Sremskim Karlovcima, koji su organizovali Pokret gorana Novog Sada i Pokreta Gorana Vojvodine, a podržan je od strane Pokrajinskog sekretarijata za urbanizam, graditeljstvo i zaštitu životne sredine.

Cilj kampa bio je edukacija mladih za samostalan naučni i terenski rad na polјu botanike. Na kampu je 15 mladih iz vojvođanskih opština prolazilo kroz sve faze botaniziranja, terenskog rada, prikuplјanja, determinacije i  pripreme bilјnog materijala i naučilo kako da naprave herbarijum. Pored toga mladi su upoznali prirodna bogatstva Sremskih Karlovaca, Fruške gore i Koviljsko-petrovaradinskog rita.

Procitajte celu vest »

Kontakt
Kontakt
Pronađi nas:
Opstanak knjiga
Priručnik za preživljavanje u prirodi
Animirani spotovi
Kako povećati energetsku efikasnost

 


 

Kako Kompostirati

Kako da posadiš drvo


Kako smanjiti otpad