eng

eng

eng


Kampovi
Zelena strana grada
Zelena strana grada
Zabavna učionica
Priručnik za preživljavanje u prirodi
Zeleni adresar
Novosadsko prolece
Kategorije
Arhiva vesti
Savet dana
Vremenska Prognoza

Objavljeno

Počinju radionice slobodnog vremena

DSC_8885Pokret gorana Novog Sada u okviru programa za mlade pod nazivom “Radionice slobodnog vremena“, Vas poziva da u subotu 19.11.2016. u 18h učestvujete u prvoj radionici koja će se održati u prostorijama Omladinskog centra (bulevar Despota Stefana 5) .
Aktivnosti planirane za ovaj susret:
– upoznavanje učesnika i facilitatora
– kratko upoznavanje sa radom Pokreta gorana Novog Sada
– volonterizam
– Vaši predlozi i ideje za dalji rad i aktivnosti
– igranje društvenih igara
Takođe, slobodno povedite druga, drugaricu, sestru, brata… Bilo koga ko ima između 15 i 30 godina.
Dođite da se upoznamo i zabavimo kroz niz aktivnosti!

Kontakt: Nikolić Filip  065/992 01 17

Medjunarodna manifestacija Evropski dani Sunca u Novom Sadu

 

Pokret gorаnа Novog Sаdа se pridružuje obeležаvаnju međunаrodne mаnifestаcije Evropski  dаni Suncа kаo pаrtneri Orgаnizаcije „Centаr zа energetsku efikаsnost i primenjenu ekologiju“. Obeležаvаnje mаnifestаcije će se održаti 11. mаjа u periodu 11-14 čаsovа nа plаtou ispred SPC „Vojvodinа“. Obeležаvаnju se pored Novog Sаdа pridružilo još 10 grаdovа u Srbiji.

Aktivisti Pokretа gorаnа Novog Sаdа će sugrаđаnimа deliti pаpirne kаčkete sа logom Evropski dаni Suncа i informisаće ih  o prednostimа korišćenjа solаrne energije. Nа nаšem štаndu srednjoškolci i studenti moći će dа se informišu o detаljimа kаmpа Solаrnа energijа koji će se održаti u аvgustu u Ekološkom centru „Rаdulovаčki“, u Sremskim Kаrlovcimа. Posetioci mаnifestаcije će tаkođe moći dа vide nа delu kаko rаdi solаrni pаnel koji će predstаvljаti prošlogodišnji polаznici kаmpа Solаrnа аkаdemijа.

Mаnifestаcijа Evropski dаni Suncа je prvi put orgаnizovаnа 2002. godine u Austriji а od 2008. godine podržаnа je od strаne Evropske Unije.

Posetioci mаnifestаcije Evropski dаni Suncа će moći dа prošetаju kroz „Cvetnu pijаcu“,  koju ćemo orgаnizovаti u petаk i subotu, 10. i 11. mаjа 2013. godine kаo i uvek – nа plаtou ispred SPC „Vojvodinа“. Izložbа će biti otvorenа zа posetioce u petаk i subotu od 8 do 20 čаsovа, а ulаz je slobodаn.

Pokret gorana na manifestaciji „Noć biologije“

Trećа po redu „Noć biologije“ održаnа je 19. аprilа od 16 do 24 čаsа, nа Depаrtmаnu zа biologiju i ekologiju na Prirodno-matematičkom fakultetu u Novom Sаdu. Posetioci su imali priliku da posete više od 60 interaktivnih radionica, među kojima im se predstavio i Pokret gorana Novog Sada u Staklari 2. Naši aktivisti su predstavili 4 kampa koje planiramo za leto 2013. godine:

~ Stopama prvih botaničara (KAMP SEMINAR) u Sremskim Krlovcima, 26.jula-2.avgusta /za srednjoškolce/

~ Sačuvajmo rit (ISTRAŽIVAČKI KAMP) u Koviljsko-petrovaradinskom ritu, 4-11. avgusta  /za srednjoškolce i studente/

~ Solarna akademija (VOLONTERSKI RADNI KAMP) u Sremskim Krlovcima i Koviljsko-petrovaradinskom ritu, 5-12.avgusta / za srednjoškolce i studente /

~ Preživljavanje (OMLADINSKI KAMP) u Koviljsko-petrovaradinskom ritu, 18-25.avgusta /za srednjoškolce/

Procitajte celu vest »

Održan turnir u društvenim igrama

Podmladak Pokreta gorana Kentaur, u okviru projekta ZAGREVANJE, a uz podršku „Vlade i Ana Divac fondacije“ kroz kampanju Stvarno važno, koja za cilj ima promovisanje pozitovnih životnih vrednosti, realizovao je Turnir u društvenim igrama.

U prijatnoj atmosferi zimske bašte Radio Cafe-a učesnici su imali priliku da se druže i zabave, uz njima najdraže društvene igre, i nauče neke nove, ali i da osvoje vredne nagrade. Pobednike je proglasio volonterski tim sudija koji je nadgledao čitavo takmičenje.

Netakmičaske igre su bile RizikoMonopolBang! i jamb, dok su u takmičarskim igrama pobedili:

Potapanje brodova:                                Milan 

Uno:                                                          Jelena             i         Alen

Tablić:                                                       Vukašin

Remi:                                                         Dimitrije

 

Kako su snage u igri Čoveče, ne ljuti se! bile ujednačene, svim učesnicima (u proseku 7 godina) podelili smo ravnopravne nagrade. Malu prednost imala je Danica, koja je sa svojih 6 godina  bila i naš najmlađi učesnik, dok je gospodin Ljubomir sa 66 godina bio najstariji.

Poučeni dobrim iskustvima i pozitivnim utiscima učesnika, odlučili smo da ovakva druženja organizujemo i ubuduće.

 

Turnir u društvenim igrama u subotu!

Podmladak Pokreta gorana Kentaur u okviru projekta ZAGREVANJE, a uz podršku „Vlade i Ana Divac fondacije“ u okviru kampanje Stvarno važno koja za cilj ima promovisanje pozotovnih životnih vrednosti, realizuje Turnir u društvenim igrama.

Mladi će imati priliku da u prijatnom okruženju Radio Cafe-a provedu veče igrajući društvene igre. Osim takmičarskog dela, za koji je neophodna prijava, svi su pozvani da učestvuju i u netakmičarskom delu večeri (rekreativno igranje društvenih igara).

Takmičarski deo,  u čiji sastav ulaze igre Čoveče, ne ljuti se; Bang!; Remi; Tablić; šah i potapanje podmornica će biti organizovan u više krugova i najboljim igračima biće dodeljene simbolične nagrade.

Netakmičarski deo, u kom će se igrati Riziko, Monopol, poker i jamb biće postavljen za one koji bi da se druže bez pritiska takmičenja.

Oba dela takmičenja nadgledaće volonterski tim sudija koji će pobednike birati prema utvrđenim pravilima. Kotizacija za takmičarski deo biće 100 dinara, a prijave mogu biti izvršene u kancelariji Pokreta gorana ili preko on-line formulara na fejsbuk stranici Kentaura. Prikupljen novac će biti upotrebljen za nastavak realizacije sličnih aktivnosti.

Turnir će biti održan 12. 01. 2013. u Radio Cafeu, sa početkom u 18:30 časova a prethodiće mu redovno veče rekreativnog igranja društvenih igara koje će se održati u kancelarijama Pokreta gorana, na Pozorišnom trgu 2, gde svi zaiteresovani mogu da dođu, druže se i nauče još neke nove igre.

Kontakt
Kontakt
Pronađi nas:
Opstanak knjiga
Priručnik za preživljavanje u prirodi
Animirani spotovi
Kako povećati energetsku efikasnost

 


 

Kako Kompostirati

Kako da posadiš drvo


Kako smanjiti otpad