eng

eng

eng


Kampovi
Zelena strana grada
Zelena strana grada
Zabavna učionica
Priručnik za preživljavanje u prirodi
Zeleni adresar
Novosadsko prolece
Kategorije
Arhiva vesti
Savet dana
Vremenska Prognoza

Objavljeno

Обука „Сам свој соларни мајстор“

solarni_majstorПокрет горана Новог Сада овог децембра организује oбуку „Сам свој соларни мајстор“, коју је подржао Покрајински секретаријат за енергетику, грађевинарство и саобраћај.

Позивамо младе, узраста од 16 до 26 година, да се пријаве на обуку „Сам свој соларни мајстор“ у организацији Покрета горана Новог Сада. Oбука ће се одржати у „Еколошком центру Радуловачки“ у Сремским Карловцима,  17-18. децембра 2016. године.

Идеална прилика за све младе који имају жељу да сачувају животну средину и да стекну нова сазнања како се штеди и производи електрична енергија, али и да стекну практичне вештине потребне за самосталну изради и примену обновљивих извора енергије, са акцентом на соларну енергију.

Позив је отворен за све младе са територије Војводине, узраста од 16 до 26 година. Учешће на едукативном викенд семинару је бесплатно (подразумева присуство током оба дана и укључује трошкове смештаја у „Еколошком центру Радуловачки“, исхране, радионица и материјал за рад), док учесници сносе трошкове доласка и одласка са обуке. Број учесника је ограничен.

Приjаве су отворене до 12. децембра 2016. године. Пријаву се могу послати на office@pokretgorana.org.rs са назнаком: Пријава за обуку „Сам свој соларни мајстор“.

Пријава

Vikend seminar „Sam svoj solarni majstor“

sam svoj solarni majstorlogoPokret gorana Novog Sada nakon više uspešno realizovanih kampova „Solarna akademija“ i vikend seminara „Sam svoj solarni majstor“, u 2014. godini or
ganizuje treći vikend seminar „Sam svoj solarni majstor“ sa ciljem informisanja javnosti o značaju upotebe obnoviljivih izvora energije za održivi razvoj i zaštitu životne sredine.

Idealna prilika za sve zainteresovane iznad 18 godina, koji imaju želju da nauče kako da sačuvaju zdravu životnu sredinu i kako se štedi i proizvodi električna enegija, ali i da steknu praktične veštine potrebne za samostalnu izradu i primenu obnovljivih izvora energije sa akcentom na solarnu energiju.

Uslovi: Prilikom organizacije nećemo imati direktnu podršku donatora, ali će ipak kotizacija biti sasvim pristupančna i iznosiće 4.500,00 RSD. U tu cenu su uračunati smeštaj, ishrana, materijal i alat za rad, kao i predavači i organizacija seminara.

Gde: U Sremskim Karlovcima, u Ekološkom centru Radulovački (www.ekoloskicentar.org)

Kada: od 13. do 14. decembra 2014. godine

Cilj: Da polaznici nauče nešto više o samom procesu dobijanja električne energije od Sunca, kao i da praktično primene stečeno znanje 

Način rada: Nakon uvodnog predavanja o obnovljivim izvorima energije i procesu dobijanja električne energije od energije Sunca, uslediće grupni praktični rad, uz stručno vođstvo, kroz ceo proces sastavljanja mini solarne elektrane. Nakon identifikacije preferencija, prethodnog predznanja po prilagođenom programu neformalnog obrazovanja biti upoznati sa osnovnim principima metodama i tehnikama energetika, izvora energije, načinu prenosa distribucije i skladištenja električne energije kroz niz pokaznih vežbi, samostalno i u grupama, ovladaće tehnikama korišćenja električnog alata, mernih instrumenata i regulacione opreme koja se koristi prilikom implementacije fotonaponskog sistema. Kruna obuke će biti njihov samostalan rad u grupama gde će imati zadatak i cilj da na osnovu prethodnog stečenog znanja uz stručnu pomoć i nadzor realizuju helio elektranu snage 200 W, podese parametre i prate njen rad.

Kako se prijaviti: Slanjem poruke sa osnovim podacima na e-mail adresu office@pokretgorana.org.rs .

Završena „Solarna akademija“

Ovaj projekat je realizovan, po četvrti put, uz podršku Pokrajinskog sekretarijata za urbanizam, graditeljstvo i zaštitu životne sredine i Misije OEBS-a u Srbiji.Picture 279
Projektom se promovisalo urbano, arhitektonsko i graditeljsko nasleđe kulturno istorijskog jezgra Sremskih Karlovaca, kroz edukativni program za 16 mladih iz oblasti energetske efikasnosti i promociju obnovljivih izvora energije, koji se održavo u objektu Ekološki centar „Radulovački“ u Sremskim Karlovacima, koje je u vlasništvu udruženja građana Pokret gorana Vojvodine. Procitajte celu vest »

Prvi vikend seminar „Sam svoj solarni majstor“ u 2014. godini

sam svoj solarni majstorlogo Pokret gorana Novog Sada nakon više uspešno obuka o sklapanju mini solarne elektrane organizuje još jedan vikend seminar „Sam svoj solarni majstor“. Seminar je idealna prilika za sve zainteresovane iznad 18 godina, koji imaju želju da nauče kako da sačuvaju zdravu životnu sredinu i kako se štedi i proizvodi električna enegija, ali i da steknu praktične veštine potrebne za  samostalnu izradu i primenu obnovljivih izvora energije sa akcentom na solarnu energiju.

Gde: U Sremskim Karlovcima, u Ekološkom centru Radulovački     www.ekoloskicentar.org)

Kada:  od 15. do 16. februara 2014. godine

Uslovi:  Prilikom organizacije nećemo imati podršku donatora, ali će ipak kotizacija biti sasvim pristupančna i iznosiće 4.500,00 RSD, a u tu cenu su uračunati smeštaj, ishrana, materijal i alat za rad, kao i predavači i organizacija seminara.

Cilj: Dа polaznici nаuče nešto više o samom procesu dobijаnjа električne energije od Suncа, kаo i dа prаktično primene stečeno znаnje

Način rada: Nakon uvodnog predavanja o obnovljivim izvorima energije i procesu dobijanja električne energije od energije Sunca, sledi grupni praktični rad, uz stručno vođstvo, kroz ceo proces sastavljanja mini solarne elektrane.

Ko  može da se prijavi: Svi  zainteresovani mladi od 18 godina i stariji koji cene životnu sredinu i žele da nauče praktične veštine na temu sastavljanja mini solarne elektrane

Kako se prijaviti: Popunjavanjem aplikacionog formulara (koji mogu preuzeti sa ovde Aplikacioni formular SSSM 1-2014) i slanjem na e-mail adresu office@pokretgorana.org.rs najkasnije do 10. februara u 16h.

Potvrda o učešću: Do 12. februara u 16h će svi učesnici primljeni na vikend seminar „Sam svoj solarni majstor 1-2004“ dobiti potvrdu o učešću na e-mail adresu uz detaljan program seminara i svim dodatnim uputstvima, kao i broj žiro računa na koji potrebno uplatiti kotizaciju od 4.500,00 RSD

Završen je ciklus od 5 prolećnih Cvetnih pijaca

N30_9013

Cvetne pijace Pokret gorana Novog Sada organizuje od 2003. godine, u prolećnom i jesenjem periodu, sa ciljem da građanima obezbedi na jednom mestu sve što je potrebno za uređenje, bašte, vrta, balkona, kao i enterijera.

I ove godine Pokret gorana Novog Sada je sa dolaskom proleća organizovao pet „Cvetnih pijaca“. Na svakoj od manifestacija je bilo u proseku po 10.000 posetilaca i na svakoj od njih je prodato više od  60.000 cvetova i sadnica. Kroz cvetne manifestacije ove godine, Pokret gorana Novog Sada je Novosađanima pružio priliku da urede oko 50.000 balkona i dvorište, a ukupno je na 5 Cvetnih pijaca i Novosadskom proleću prodato oko 450.000 cveća i sadnica. Procitajte celu vest »

Kontakt
Kontakt
Pronađi nas:
Opstanak knjiga
Priručnik za preživljavanje u prirodi
Animirani spotovi
Kako povećati energetsku efikasnost

 


 

Kako Kompostirati

Kako da posadiš drvo


Kako smanjiti otpad