eng

eng

eng


Kampovi
Kampovi
Zelena strana grada
Zelena strana grada
Zabavna učionica
Priručnik za preživljavanje u prirodi
Zeleni adresar
Novosadsko prolece
Kategorije
Arhiva vesti
Savet dana
Vremenska Prognoza

„TRAŽIMO ZAGAĐIVAČA GODINE I ZAŠTITNIKE ŽIVOTNE SREDINE“

Pokret gorana Vojvodine u saradnji sa Ekološkim magazinom  „Čekajući vetar“ Radio Beograda 2, četvrtu godinu za redom organizuje akciju „TRAŽIMO ZAGAĐIVAČA GODINE I ZAŠTITNIKE ŽIVOTNE SREDINE“. Akcija traje tokom cele godine, a ove godine u maju mesecu ćemo proglasiti 10 zaštitnika i 1 zagađivača životne sredine za 2012. godinu.

Cilj akcije je unapređenje životne sredine i održivog razvoja, kao i podizanje nivoa svesti o potrebi
zaštite životne sredine. Ovo je najveća i najstarija ekološka akcija, koja traje već 30 godina. Akciju su pokrenuli i 25 godina tradicionalno organizovali Ekološki magazin „Čekajući vetar“ Radio Beograda 2 i Društvo za čistoću vazduha Srbije, kojima se 2010. godine pridružuje i naša organizacija. Realizuje se kontinuirano tokom cele godine, dok se završna manifestacija uz dodelu „CRNOG“ i „ZELENIH“ listova, održava jednom godišnje.

Ovom akcijom smo značajno doprineli podizanju svesti o potrebi očuvanja, zaštite i unapređenja životne
sredine u celoj Republici. Napominjemo da je dodela „CRNOG LISTA“ značajno uticala na ponašanje dotadašnjih zagađivača, koji neretko već za godinu ili dve posebnim angažovanjem postaju dobitnici „Zelenog lista“.

U akciji mogu učestvovati svi zainteresovani građani – pojedinci, udruženja, organizacije,
institucije…tako što će popuniti APLIKACIONE FORMULARE, koji su dostupni na sajtovima Pokreta gorana (www.pokretgorana.org.rs, www.pgv.org.rs). Popunjeni aplikacioni fomulari se primaju na e-mail adrese office@ekoloskicentar.org i office@pokretgorana.org.rs zaključno sa 30. aprilom 2013. godine.

Akcija „Tražimo zagađivača godine i zaštitnike životne sredine“ za 2012. godinu će se završiti
dodelom „CRNOG“ i „ZELENIH“ listova 17. maja 2013. godine sa početkom u 5 do 12 u Svečanoj sali Gimnazije u Sremskim Karlovcima.

Prijavni formulari

Zeleni list

Crni list

Kontakt
Kontakt
Pronađi nas:
Opstanak knjiga
Priručnik za preživljavanje u prirodi
Animirani spotovi
Kako povećati energetsku efikasnost

 


 

Kako Kompostirati

Kako da posadiš drvo


Kako smanjiti otpad