eng

eng

eng


Kampovi
Kampovi
Zelena strana grada
Zelena strana grada
Zabavna učionica
Priručnik za preživljavanje u prirodi
Zeleni adresar
Novosadsko prolece
Kategorije
Arhiva vesti
Savet dana
Vremenska Prognoza

Pokret gorana na manifestaciji „Noć biologije“

Trećа po redu „Noć biologije“ održаnа je 19. аprilа od 16 do 24 čаsа, nа Depаrtmаnu zа biologiju i ekologiju na Prirodno-matematičkom fakultetu u Novom Sаdu. Posetioci su imali priliku da posete više od 60 interaktivnih radionica, među kojima im se predstavio i Pokret gorana Novog Sada u Staklari 2. Naši aktivisti su predstavili 4 kampa koje planiramo za leto 2013. godine:

~ Stopama prvih botaničara (KAMP SEMINAR) u Sremskim Krlovcima, 26.jula-2.avgusta /za srednjoškolce/

~ Sačuvajmo rit (ISTRAŽIVAČKI KAMP) u Koviljsko-petrovaradinskom ritu, 4-11. avgusta  /za srednjoškolce i studente/

~ Solarna akademija (VOLONTERSKI RADNI KAMP) u Sremskim Krlovcima i Koviljsko-petrovaradinskom ritu, 5-12.avgusta / za srednjoškolce i studente /

~ Preživljavanje (OMLADINSKI KAMP) u Koviljsko-petrovaradinskom ritu, 18-25.avgusta /za srednjoškolce/

Svi zainteresovani su na štandu PGNS mogli da vide slike i filmove sa naših prošlogodišnjih kampova, a prošlogodišnji polaznici kampova su podelili svoje iskustvo i lepe uspomene sa zainteresovanim mladima. Na štandu je pored promotivnog materijala o kampovima bila izložena solarna ploča koja je pokazivala kako se apsorbovana sunčeva energija može iskoristiti za osvetljenje.

Pored kampova koje Pokret gorana Novog Sada planira za leto 2013.godine, na štandu su takođe predstavljeni Međunarodni volonterski radni kampovi, na koje se mladi mogu prijaviti preko Pokreta gorana Vojvodine ( www.pgv.org.rs ).

Organizatori ocenjuju da je ovogodišnja Noć biologije” najuspešnija do sada, sa preko 240 učesnika i između  3000 i 4000 posetilaca, ljubitelja prirode.

 

 

Kontakt
Kontakt
Pronađi nas:
Opstanak knjiga
Priručnik za preživljavanje u prirodi
Animirani spotovi
Kako povećati energetsku efikasnost

 


 

Kako Kompostirati

Kako da posadiš drvo


Kako smanjiti otpad