eng

eng

eng


Kampovi
Kampovi
Zelena strana grada
Zelena strana grada
Zabavna učionica
Priručnik za preživljavanje u prirodi
Zeleni adresar
Novosadsko prolece
Kategorije
Arhiva vesti
Savet dana
Vremenska Prognoza

Tакмичење у кићењу јелки са бусеном

images (1)   У понедељак, 16. децембра, на првом спрату Спенса са почетком у 11 часова ће се одржати Јавно такмичење у кићењу јелки са бусеном. Такмичење је део промотивне кампање „100% јелка јелка са бусеном“ коју подржава Град Нови Сад, Градска управа за заштиту животне средине, а организује Покрет горана Новог Сада.

У такмичењу учествују деца шестих разреда из 22 новосадске основне школе који су учествовали у „Малој школи аранжирања цвећа“ током претходна два викенда оспособљавајући се за израду божићно-новогодишњих аранжмана и украса за новогодишње јелке. Трочлане екипе са својим наставницима су осмислили и сами направили украсе од природних материјала, а њихов труд ће бити награђени тако што ће се екипe које најмаштовитије и најоригиналније оките јелку бити награђене еколошким пакетићима. На самој додели награда ће све присутне песмом разгалити Дечији хор „Звончићи“.

   Специјални гости на Јавном такмичењу у кићењу јелки са бусеном, ће бити деца из Пивница, Ђурђева, Темерина и Сремских Карловаца, која ће окитити четири јелке и један бадњак, на начине који се практикују у њиховим локалним срединама. На тај начин ће показати богатство различитих традиција и обичаја који се практикују поводом празника у Војводини, јер су они представници пет националних заједница са територије Војводине (мађарске, русинске, словачке, немачке и српске) који учествују у програму „Сви наши украси“ , подржаном од стране Покрајинског секретаријата за образовање, управу и националне заједнице.

Након кићења, јелке са бусеном ће преузети све основне школе, предшколске установе као и установе са посебним потребама које дарује Градска управа за заштиту животне средине из средстава ″Еко динар″, а саме јелке са бусеном ће обезбедити ЈКП ″Градско зеленило″.

 

Kontakt
Kontakt
Pronađi nas:
Opstanak knjiga
Priručnik za preživljavanje u prirodi
Animirani spotovi
Kako povećati energetsku efikasnost

 


 

Kako Kompostirati

Kako da posadiš drvo


Kako smanjiti otpad