eng

eng

eng


Kampovi
Kampovi
Zelena strana grada
Zelena strana grada
Zabavna učionica
Priručnik za preživljavanje u prirodi
Zeleni adresar
Novosadsko prolece
Kategorije
Arhiva vesti
Savet dana
Vremenska Prognoza

Završena „Solarna akademija“

Ovaj projekat je realizovan, po četvrti put, uz podršku Pokrajinskog sekretarijata za urbanizam, graditeljstvo i zaštitu životne sredine i Misije OEBS-a u Srbiji.Picture 279
Projektom se promovisalo urbano, arhitektonsko i graditeljsko nasleđe kulturno istorijskog jezgra Sremskih Karlovaca, kroz edukativni program za 16 mladih iz oblasti energetske efikasnosti i promociju obnovljivih izvora energije, koji se održavo u objektu Ekološki centar „Radulovački“ u Sremskim Karlovacima, koje je u vlasništvu udruženja građana Pokret gorana Vojvodine.
Edukativni program „Solarna akademija“ se realizovao od 25. do 31. avgusta 2014. godine. Aktivnosti tokom sedmodnevnog kampa su se realizovale u održivoj zgradi Ekološkog centra „Radulovački“ i sastojale su se iz procesa instaliranja solarnih panela – sastavljenih u mini helio elektranu i sastavljanja solarnog kolektora od recikliranih aluminijumskih limenki. Na taj način je 16 učesnika prošlo kroz jednistvenu, interaktivnu i praktičnu obuku o obnovljivim izvorima energije putem sunčeve energije, kroz volonterski, timski rad koji je doveo do stvaranja pozitivne promene u njihovoj okolini. Ovakav vid programa za mlade iz oblasti zaštite životne sredine i održivog razvoja im je bio veoma atraktivan jer mladi u formalnom obrazovanju ne dobijaju dovoljno praktičnih znanja posebno iz oblasti primene energetske efikasnosti i obnovljivih izvora energije u zgradarstvu.

Na osnovu zainteresovanosti i angažovanja učesnika ovogodišnjeg kampa „Solarna akademija“ možemo slobodno reći da će većina njih svojim daljim radom uticati na zaštitu životne sredine u svojoj okolini. Kamp je kod njih probudio intenzivnije interesovanje nego što smo očekivali, a sam projekat je u potpunosti opravdao naša očekivanja. Učesnici kampa su bili veoma zaiteresovani i znatiželjni, pažljivo su pratili sva predavanja i aktivno su se uključivali u sve aktivnosti i zadatke koje su imali pred sobom, a posebno su bili aktivni pri praktičnom radu. Neki od učesnika su nakon ovog seminara izrazili želju da se još više angažuju na sličnim kampovima i seminarima. Svi polaznici su dobro reagovali na sve programske sadržaje i kamp su ocenili najvišim ocenama.

Kontakt
Kontakt
Pronađi nas:
Opstanak knjiga
Priručnik za preživljavanje u prirodi
Animirani spotovi
Kako povećati energetsku efikasnost

 


 

Kako Kompostirati

Kako da posadiš drvo


Kako smanjiti otpad