eng

eng

eng


Kampovi
Kampovi
Zelena strana grada
Zelena strana grada
Zabavna učionica
Priručnik za preživljavanje u prirodi
Zeleni adresar
Novosadsko prolece
Kategorije
Arhiva vesti
Savet dana
Vremenska Prognoza

Realizovan Edukativno-istraživački kamp „Stopama Andreasa Volnija“

 

Wolny 2015

Od 13. do 19. jula 2015. godine realizovan je Edukativno-istraživački kamp „Stopama Andreasa Volnija“,  u Sremskim Karlovcima, koji su organizovali Pokret gorana Novog Sada i Pokreta Gorana Vojvodine, a podržan je od strane Pokrajinskog sekretarijata za urbanizam, graditeljstvo i zaštitu životne sredine.

Cilj kampa bio je edukacija mladih za samostalan naučni i terenski rad na polјu botanike. Na kampu je 15 mladih iz vojvođanskih opština prolazilo kroz sve faze botaniziranja, terenskog rada, prikuplјanja, determinacije i  pripreme bilјnog materijala i naučilo kako da naprave herbarijum. Pored toga mladi su upoznali prirodna bogatstva Sremskih Karlovaca, Fruške gore i Koviljsko-petrovaradinskog rita.

Upoznali su biljke iz parka Dvorska bašta, na Fruškoj gori i Koviljsko-petrovaradinskom ritu, učili su kako da determinišu biljke, prave herbarijum, upoznali osnove biljne anatomije i morfologije, lekovito i začinsko bilje i zanimljivu botaničku oblast Etnobotaniku.

Ovaj kamp je jedan od 9 edukativnih i volonterskih kampova koje Pokret gorana Novog Sada i Pokret gorana Vojvodine organizuju za decu i mlade ove sezone.

Na osnovu zainteresovanosti i angažovanja učesnika ovogodišnjeg kampa „Stopama prvih botaničara“ možemo slobodno reći da će većina njih svojim daljim radom uticati na zaštitu biodiverziteta svoje okoline. Kamp je kod njih probudio intenzivnije interesovanje nego što smo očekivali, a sam projekat je u potpunosti opravdao naša očekivanja. Učesnici kampa su bili veoma zaiteresovani i znatiželjni, pažljivo su pratili sva predavanja i aktivno su se uključivali u sve aktivnosti i zadatke koje su imali pred sobom, a posebno su bili aktivni na terenskom radu. Neki od učesnika su nakon ovog seminara izrazili želju da se još više angažuju na sličnim kampovima i seminarima. Svi polaznici su dobro reagovali na sve programske sadržaje i kamp su ocenili najvišim ocenama.

 

Kontakt
Kontakt
Pronađi nas:
Opstanak knjiga
Priručnik za preživljavanje u prirodi
Animirani spotovi
Kako povećati energetsku efikasnost

 


 

Kako Kompostirati

Kako da posadiš drvo


Kako smanjiti otpad