eng

eng

eng


Kampovi
Kampovi
Zelena strana grada
Zelena strana grada
Zabavna učionica
Priručnik za preživljavanje u prirodi
Zeleni adresar
Novosadsko prolece
Kategorije
Arhiva vesti
Savet dana
Vremenska Prognoza

Nakon Goranskog eko-kampa „Letnja pustolovina 2015“

DSC_0623Goranski Eko-kamp „Letnja pustolovina 2015“ održan je u dve smene i to od 26.06. do 02.07. i od 12. do 18.07.2015. godine u Sremskim Karlovcima u Ekološkom centru Radulovački.

Ovaj kamp se održava tradicionalno već 17 godina i na njemu u najvećem broju učestvuju deca iz novosadskih osnovnih škola, ali i iz drugih mesta u Srbiji, uzrasta 12-13 godina. Podršku je i ove godine pružio Grad Novi Sad – Gradska uprava za obrazovanje i Gradska uprava za zaštitu životne sredine.

Polaznici kampa su tokom boravka na kampu, kroz igrice upoznavanja i saradnje, prošetali centrom Sremskih Karlovaca, posetili Vidikovac i obišli zanimljive lokacije u Sr. Karlovcima koje najlepše predstavljaju kulturnu i istorijsku vrednost ovog mesta. Učestvovali su u zanimljivim radionicama u Dvorskoj bašti, upoznali svet insekata i upoznali živi svet Dunava, biljne zajednice šuma i livada na Stražilovu. Ovladali su zanimljivim veštinama – naučili da pecaju, da se penju na veštačku stenu, da prave medenjake, da spreče i ugase požar i pruže prvu pomoć povređenom.

Naročitu pažnju je privukao dan proveden na Dunavu i na plaži na ostrvu, kao i dan u Eko-kampu na Stražilovu, gde je održana radionica upoznavanja veština preživljavanja i snalaženja u prirodi, kao i osnove genetike koje se prikazuju u samoj prirodi tako da polaznici mogu imati i praktičan primer. U popodnevnim satima družili su sa Vitezovima od Fruške gore koji su kroz igru i pokazne veštine decu učili o istoriji i borbama koje su vitezovi praktikovali.

DSC_0765

DSC_0732

Kontakt
Kontakt
Pronađi nas:
Opstanak knjiga
Priručnik za preživljavanje u prirodi
Animirani spotovi
Kako povećati energetsku efikasnost

 


 

Kako Kompostirati

Kako da posadiš drvo


Kako smanjiti otpad