eng

eng

eng


Kampovi
Kampovi
Zelena strana grada
Zelena strana grada
Zabavna učionica
Priručnik za preživljavanje u prirodi
Zeleni adresar
Novosadsko prolece
Kategorije
Arhiva vesti
Savet dana
Vremenska Prognoza

13.“Novosadska jesen“

Od 18. do 22. oktobra ove godine, održaće se 13. Novosadska jesen – jedna od najvećih ekoloških, privrednih i turističkih manifestacija u našoj zemlji, koju organizuje Pokret gorana Novog Sada. Manifestaciju podržava Republika Srbija – Ministarstvo poljoprivrede i zaštite životne sredine i Grad Novi Sad – Gradska uprava za zaštitu životne sredine i Gradska uprava za privredu.

13. „Novosadska jesen“ će  ove godine imati izložbene celine:
  • izložbu cveća, sadnica i opreme za hortikulturu,
  • izložbu meda, pčelinjih proizvoda i hrane,
  • izložbu organskih proizvoda,
  • izložbu suvenira i proizvoda starih i umetničkih zanata.
Tema ove „Novosadske jeseni” će biti organska poljoprivreda. Želimo da skrenemo pažnju javnosti na značaj organskog uzgoja, čiji su proizvodi atraktivni za tržište i postižu dobru cenu, pogodan je i na manjim gazdinstvima, ne traži velika početna ulaganja i daje dobru osnovu za oblike turizma koji su specifični u ruralnim područjima.
Osim stalne postavke izložbi, ono što najveći broj ljudi privlači na manifestaciju su stručni programi iz oblasti zaštite životne sredine, zaštite prirode, pejzažne arhitekture, hortikulture i organske poljoprivrede. Obrazovni programi se organizuju za građane svih uzrasta, a svake godine su tribine, radionice i izložbe vezane za osnovnu temu manifestacije. Krilaticom „Jesen je najbolje vreme za sadnju” svake godine skrećemo pažnju na značaj urbanog zelenila i mogućnosti sadnje i ozelenjavanja gradske sredine, kao i zaštite postojećih zelenih pojaseva u gradskoj sredini.

 

„Novosadska jesen“ se organizuje po 13. put i postala je tradicionalna novosadska manifestacija zahvaljujući odličnoj saradnji sa više od 230 izlagača na manifestaciji – najvećim proizvođačima i uvoznicima cveća, sadnica lišćara, četinara i ukrasnog šiblja, kao i semenske robe, zaštitnih sredstava i prateće opreme za uređenje vrtova i enterijera, kao i proizvođačima meda i zdravstveno-bezbedne hrane kao i sa proizvođačima organske hrane i rukotvorina starih zanata. Više od 70 hiljada zadovoljnih posetilaca tokom pet dana trajanja manifestacije su takođe pokazatelj koliko je “Novosadska jesen” zanimljiva našim sugrađanima, a posebnu zahvalnost dugujemo medijima koji redovno najavljuju i svakodnevno prate sva događanja na manifestaciji.
Kontakt
Kontakt
Pronađi nas:
Opstanak knjiga
Priručnik za preživljavanje u prirodi
Animirani spotovi
Kako povećati energetsku efikasnost

 


 

Kako Kompostirati

Kako da posadiš drvo


Kako smanjiti otpad