eng

eng

eng


Kampovi
Kampovi
Zelena strana grada
Zelena strana grada
Zabavna učionica
Priručnik za preživljavanje u prirodi
Zeleni adresar
Novosadsko prolece
Kategorije
Arhiva vesti
Savet dana
Vremenska Prognoza

PODSTICANJE AKTIVIZMA I VOLONTERIZMA

Treninzi za aktivizam i jačanje mladih

GORANSKI OMLADINSKI KAMP „Preživljavanje“ – NOVO! – kamp namenjen srednjoškolcima – održan je u Ekološkom centru u Sremskim Karlovcima od 21. do 28. juna 2010. godine, sa ciljem da mladi, kroz različite aktivnosti na terenu jačaju, stiču samostalnost, odgovornost, neke nove veštine i razvijaju zajedništvo kroz timski rad.
Ako ste do sada učestvovali na Goranskom eko-kampu, letnjim školama prirode, mnogobrojnim seminarima za mlade, radionicama o reciklaži, uštedi energije… ako ste volontirali… ako osećate da ste puni volje za radom, znanja, energije…. onda je ovo pravi program za Vas!

– Trening vršnjačkih edukatora

– Seminar za lidere volonterskih kampova

Od 2004. godine Pokret gorana Vojvodine je pokrenuo program za promociju vrednosti volonterizma i podsticanje mladih da se uključuju u socijalne i društvene događaje svoje lokalne sredine. Do danas je organizovao više od 35 volonterskih kampova na teritoriji AP Vojvodine, od kojih su velika većina rešavali ekološke probleme i koji su za svoj cilj imali podsticanje mladih da pokrenu pozitivne promene u saradnji sa organima lokalne samouprave, kao i drugim vladinim institucijama i domaćim i inostranim NVO-ma.Seminar u trajanju od 3-5 dana namenjen je preduzimljivim mladim ljudima od 18 do 30 godina, spremnim da u svojim lokalnim sredinama pokrenu inicijativu za organizovanje volonterskih kampova, kojima bi se pomoglo lokalnoj sredini da se aktivno uključi u rešavanje određenih ekoloških problema.  Aktivnosti kroz koje bi se cilj projekta ostvario su interaktivna predavanja, radionice i diskusije organizovane od iskusnih  aktivista i saradnika organizacije. Na ovom seminaru, kroz interaktivne metode, učesnici stiču znanja o volonterskim kampovima, načinu njihovog pripremanja, vođenja i realizovanja, sa posebnim akcentom na oblast projektnog menadžmenta sa osnovama fundraising-a, evaluacije, monitoringa, kao i pisanja izveštaja o uspešnosti realizacije projekta. Pored teoretskog predavanja, predviđeno je da učesnici podeljeni u manje grupe učestvovuju u radionicama kroz koje će moći i praktično da primene i na taj način i bolje usvoje nove veštine, koje će im i kasnije izuzetno biti korisne pri pisanju i realiziovanju projekata.


Kontakt
Kontakt
Pronađi nas:
Opstanak knjiga
Priručnik za preživljavanje u prirodi
Animirani spotovi
Kako povećati energetsku efikasnost

 


 

Kako Kompostirati

Kako da posadiš drvo


Kako smanjiti otpad