eng

eng

eng


Kampovi
Kampovi
Zelena strana grada
Zelena strana grada
Zabavna učionica
Priručnik za preživljavanje u prirodi
Zeleni adresar
Novosadsko prolece
Kategorije
Arhiva vesti
Savet dana
Vremenska Prognoza

Radionice u prirodi

 

Zasavica-Povratak prirodi 019Za sve polaznike naših eko-kampova koji se uključe u rad Pokreta gorana, organizujemo predavanja, radionice, male akcije i izlete do onih lokaliteta i na one teme koje su najzanimljivije njihovom uzrastu.

Početkom godine, 8. januara 2010. godine je održan izlet do Fruške gore za svoje najmlađe članove – polaznike Goranskih eko-kampova na Fruškoj gori, Tari i Kopaoniku.

Po relativno hladnom i oblačnom vremenu, 27 članova Pokreta gorana je danas u 10 časova pre podne, organizovano, sa svojim edukatorima, krenulo na izlet na Frušku goru. Uz stručno vođstvo mr Dragiše Savića iz Nacionalnog parka Fruška gora, polaznici su upoznali edukativnu stazu na Iriškom vencu, koja polaznike upoznaje sa svim najvažnijim odlikama ovog nacionalnog parka – ekološkim, botaničkim, zoološkim i geološkim. Nakon ove šetnje, posetili su Informativni centar Nacionalnog parka Fruška gora u kojem se nalazi prirodnjačka postavka sa eksponatima koji na najbolji način reprezentuju prirodne i kulturne vrednosti Fruške gore.

Sa Iriškog venca, grupa se uputila u Sremske Karlovce. Uz turističkog vodiča, polaznici su saznali najvažnije informacije o Bogosloviji, Vladičinom dvoru, Pravoslavnoj crkvi, Magistratu i Karlovačkoj gimnaziji, a potom su svi došli u Ekološki centar Pokreta gorana gde su se upoznali sa aktivnoma i namenom ovog jedinstvenog centra.

Nameravamo da slične izlete organizujemo ubuduće jednom mesečno. Sledeće okupljanje će biti u februaru, kada planiramo posetu Parku prirode „Tikvara“ u Bačkoj Palanci.

Kontakt
Kontakt
Pronađi nas:
Opstanak knjiga
Priručnik za preživljavanje u prirodi
Animirani spotovi
Kako povećati energetsku efikasnost

 


 

Kako Kompostirati

Kako da posadiš drvo


Kako smanjiti otpad