eng

eng

eng


Kampovi
Kampovi
Zelena strana grada
Zelena strana grada
Zabavna učionica
Priručnik za preživljavanje u prirodi
Zeleni adresar
Novosadsko prolece
Kategorije
Arhiva vesti
Savet dana
Vremenska Prognoza

Reciklaža

Reciklaža – radionice na temu „Smanji, ponovo koristi i recikliraj“ za vuk karadzic 044mlade različitog uzrasta.

Polaznici uče kako se pravi reciklirani papir, korisni ili ukrasni predmeti od limenki, tetrapaka, plastičnih boca i najlonskih kesa, čime se smanjuje količina otpada u kući i školi.

Edukacija se odvija iz dva dela – teorijskog i praktičnog.

Teorijski deo – Obuka je bila interaktivna, sa akcentom na aktivnom uključivanju dece u razgovor o tome šta sve bacamo, od kojih je materijala sav naš otpad, gde otpad završava kada se iznese iz kuće, šta se dešava sa otpadom na deponijama, da li postoji način da se neka vrsta otpada ne baci i ponovo koristi itd. Pri tome se koriste plakati i štampani edukativni materijal.

Praktični deo – Potrebno je da deca tog dana ponesu od kuće po jedan komad ambalaže od kako recikliramo 1.vojvodjanska 084kartona, plastike, tetrapak i najlon kesu. Edukatori će približiti deci pojam „ponovo upotrebi“ pokazujući nekoliko gotovih predmeta napravljenih od ove vrste otpadaka, pokazali na koji način se oni prave i objasnili da se na taj način jednom kupljena stvar može više puta koristiti. Pomoću dodatnog materijala – makaza, lepka i kanapa – uče da prave upotrebne ili ukrasne predmete, kao što su na primer ukrasi za novogodišnju jelku – od kartona, plastičnih boca, čepova, najlonskih kesa, tetrapaka i staniola.

Nakon ovog časa, učitelji mogu nastaviti da drže ovakve radionice sa decom, sa ciljem da naprave što lepše novogodišnje ukrase i novogodišnje čestitke od recikliranog materijala.

Kontakt
Kontakt
Pronađi nas:
Opstanak knjiga
Priručnik za preživljavanje u prirodi
Animirani spotovi
Kako povećati energetsku efikasnost

 


 

Kako Kompostirati

Kako da posadiš drvo


Kako smanjiti otpad