eng

eng

eng


Kampovi
Kampovi
Zelena strana grada
Zelena strana grada
Zabavna učionica
Priručnik za preživljavanje u prirodi
Zeleni adresar
Novosadsko prolece
Kategorije
Arhiva vesti
Savet dana
Vremenska Prognoza

Sačuvajmo Rit

DSC_8937„Sačuvajmo rit“ je kamp koji se održava dve godine i namenjen je srednjoškolcima i studentima koji su ljubitelji prirode. Održava se u Eko šumskoj kući u Specijalnom rezervatu prirode „Koviljsko-petrovaradinski rit“ i delom u Ekološkom centru „Radulovački“ u Sremskim Karlovcima.
Tokom sedmodnevnog boravka na kampu, učesnici upoznaju prirodne vrednosti rita, njegov biljni i životinjski svet, njegovo trenutno stanje, kao i konkretne primere degradacije ekosistema koji se negativno odražavaju živi svet Rita.
Osim predavanja i radionica, polaznike kampa očekuje i mnogo terenskog rada i istraživačkih akcija, ali i uživanja pored Dunava u prelepom okruženju SRP „Koviljsko-petrovaradinskog rita“.
Volonterski deo kampa se sastoji iz uređenja edukativne staze i postojećeg mobilijara, a tokom istraživačkog dela kampa  učesnici uz pomoć stručnih saradnika prikupljaju i georeferenciraju podatke o distribuciji predstavnika flore i faune SRP „Koviljsko-petrovaradinski rit“. Svi prikupljeni podaci se dostavljaju upravljaču zaštićenog prirodnog dobra i unose u jedinstvenu bazu BioRaS Portala o biološkoj raznovrsnosti Srbije (www.bioras.petnica.rs). Ovaj Portal je kreiran od strane Konzorcijuma za kartiranje biološke raznovrsnosti Srbije u saradnji sa IS Petnica, uz podršku Ambasade Kraljevine Holandije, a ima za cilj prikupljanje sistematizovanih, stručno proverenih i javno dostupnih informacija o raznovrsnosti živog sveta i njegovoj distribuciji u Srbiji.

DSC_8887

 

dvogled rit

Kontakt
Kontakt
Pronađi nas:
Opstanak knjiga
Priručnik za preživljavanje u prirodi
Animirani spotovi
Kako povećati energetsku efikasnost

 


 

Kako Kompostirati

Kako da posadiš drvo


Kako smanjiti otpad