eng

eng

eng


Kampovi
Kampovi
Zelena strana grada
Zelena strana grada
Zabavna učionica
Priručnik za preživljavanje u prirodi
Zeleni adresar
Novosadsko prolece
Kategorije
Arhiva vesti
Savet dana
Vremenska Prognoza

Radionice

Mala škola aranžiranja cveća – program koji učenike 6. razreda uči IMG_6419osnovnim koracima u aranžiranju cveća.

Pored upoznavanja istorijata ove veštine i osnovnih tehnika u aranžiranju svežeg i suvog cveća, polaznici vežbaju kako se pravi buket, venčić, stoni i zidni aranžman za različite prilike – za Novu godinu, Uskrs ili kao poklon.

Radionice se organizuju u prolećnom i jesenjem periodu po priručniku koji objavio Pokret gorana Novog Sada „Mala škola aranžiranja cveća“ grupe  autora: Jasna Atanacković, Vesna Vider, Agnes Potkonjak i Olga Marinčić.

Do sada je održano 30 ciklusa „Mala škola aranžiranja cveća“, a u radionicama je učestvovalo više od 3000 polaznika…

Kompostiranje – Obuka o kompostiranju obuhvata teorijski deo i pomoć Predskolsa 08.04.2008. 009u praktičnoj  aktivnosti. 

Za teorijsku obuku koristimo edukativne postere, brošure, liflete, slikovnice i bojanke koje smo početkom 2009. godine odštampali u saradnji sa Pokrajinskim sekretarijatom za zaštitu životne sredine i održivi razvoj i Gradskom upravom za zaštitu životne sredine, i koje na slikovit, jasan i sažet način daju uputstva o tome „ko, šta, gde, kada…“ može kompostirati.

Za praktičnu primenu znanja o kompostiranju, pružamo pomoć onim vrtićima i školama, gde za to postoje odgovarajući uslovi i saglasnost Uprave, da postave i dalje održavaju komposter.

 

Radionice u prirodi – organizovane kreativne i ekološke Zasavica-Povratak prirodi 019radionice u  prirodi tokom obilazaka važnih prirodnih staništa ili poseta zaštićenim delovima prirode. Organizuju se tokom cele godine za pripadnike Pokreta gorana osnovnošloskog uzrasta. 

Zdrava ishrana – održavaju se tokom manifestacije „Novosadska jesen“ sa ns jesen 014ciljem edukacije građana o pravilnoj pripremi integralnih namirnica iz organske proizvodnje.

Svi posetioci imaju prilike da degustiraju jela napravljena od integralnih, pravilno kombinovanih namirnica.

Radionice se sastoje iz uvodnog predavanja i serije praktičnih radionica koje se bave pripremom žitarica, mahunarki i povrća.

 

Reciklaža – radionice na temu „Smanji, ponovo koristi i recikliraj“ za vuk karadzic 044mlade različitog uzrasta.

Polaznici uče kako se pravi reciklirani papir, korisni ili ukrasni predmeti od limenki, tetrapaka, plastičnih boca i najlonskih kesa, čime se smanjuje količina otpada u kući i školi.

Kontakt
Kontakt
Pronađi nas:
Opstanak knjiga
Priručnik za preživljavanje u prirodi
Animirani spotovi
Kako povećati energetsku efikasnost

 


 

Kako Kompostirati

Kako da posadiš drvo


Kako smanjiti otpad